Zakelijk Visum Vietnam

Tot voor kort was het zeer complex om een zakelijk visum voor Vietnam te regelen. Door al het papierwerk was er een tijdelijk gedoogbeleid dat men ook met een toeristen visum het land binnen kon voor zakelijke afspraken, met wat uitzonderingen.

Sinds halverwege 2017 is er goed nieuws en zijn er wat zaken veranderd ten aanzien van een zakelijk visum, ookwel een business DN visa voor Vietnam. Het goede nieuws is, dat er vanaf heden, geen uitnodiging (ookwel sponsorship genoemd) meer vereist is van één van de bedrijven die je gaat bezoeken of gaat werken. De procedure is nu exact hetzelfde als voor een toeristen visum: je kunt hiervoor gewoon online een Visum on Arrival of E-visum aanvragen via onze website. Het belangrijkste omtrent een DN business visum is dat deze verplicht is voor zakelijke reizigers die samenwerken met Vietnamese ondernemingen en/of willen werken in Vietnam. Hieronder tref je de belangrijkste antwoorden op vragen die we regelmatig ontvangen als het gaat om business visa’s.

Wanneer dien ik een business visa voor Vietnam aan te vragen?

Het is belangrijk om met een business visum Vietnam te betreden wanneer je een zakelijk doel hebt om naar Vietnam af te reizen. Je kunt een DN business visum aanschaffen om twee redenen:

1. Je hebt zakelijke afspraken in Vietnam, voorbeelden zijn op het gebied van consultancy, assemblage, als (potentiële) investeerder, het zoeken van leveranciers, of wanneer je wilt werken met de Vietnamese autoriteiten. Je kunt een business visum aanschaffen tot en met 3 maanden, waarbij je ook nog als toerist het land kunt betreden wanneer je een keer richting Vietnam wilt met familie.
Mocht je offshore afreizen voor activiteiten op een booreiland of dergelijke, dan heb je een DN business visa nodig om toegelaten te worden aan boord.

Je kunt met een business visum zowel aaneengesloten verblijven in Vietnam (single entry) of meerdere keren terugkomen op 1 visum (multiple entry).

2. Je wilt wonen en werken in Vietnam tot 3 maanden. Dan heb je aan de DN business visa voldoende.
3. Je wilt wonen en werken in Vietnam langer dan 3 maanden en tot 1 jaar. In dat geval kun je het beste starten met het aanvragen van een DN business visa voor 3 maanden. Zodra je in Vietnam bent, kun je een work permit en Temporary Residence Card (TRC) aanvragen. Een DN business visa is onderdeel om een TRC te krijgen, deze heb je dan ook nodig in dit geval. De TRC dien je verder aan te vragen via de Labour Department. Met een TRC is het ook gemakkelijker om andere zaken, zoals een rijbewijs, te regelen.

Ben je dus van plan om misschien in Vietnam te blijven na een bezoek aan het land, dan kun je het beste direct een DN business visum aanvragen. Vanuit een toeristen visum kan dit niet en dien je eerst te wachten tot deze afloopt, het land te verlaten en dan weer terug te komen.

Wat zijn de kosten voor een business visum voor Vietnam?

Afhankelijk van de duur (1 maand / 3 maanden), de toegang (single of multiply entry) kun je vanaf €85,- een business visum aanvragen voor Vietnam. Dit is exclusief de stempelkosten. Een overzicht tref je in onze prijslijst. Hieronder tref je het overzicht van de stempelkosten die je per visum contant dient te betalen:

Toerist of Business: 1 maand, single / 3 months single entree: 25 US$ of in VND Toerist of Business: 1 maand, multiple / 3 months multiple entree: 50 US$ of in VND Vraag onze visa business letter voor Vietnam aan online en ontvang bij aankomst op één van de luchthavens in Vietnam je zakelijke visum. Wil je meer weten over zakelijke visums voor Vietnam, neem contact op met [email protected] of bel naar 085 060 1616.

Andere mensen lazen ook

image

Eilanden Vietnam, Must see!

30 maart, 2019

Bezienswaardigheden in Vietnam | Rondreis Vietnam

Ben je van plan om een reis te boeken naar Vietnam of staat er al een in planning? Breng dan, ondanks dat Vietnam niet bekend staat om zijn eilanden, een ...

image

Highlights van Vietnam – Dit zijn de mooiste bezienswaardigheden

30 maart, 2019

Bezienswaardigheden in Vietnam

Vietnam neemt qua toerisme al jarenlang een ondergeschikte positie in ten opzichte van Thailand. Geheel onterecht, want Vietnam heeft een paradijselijk ...