We krijgen vaak de vraag welk visa nu geschikt is om mee naar Vietnam te reizen. Uiteraard hangt dat volledig af van het type reis dat je gaat maken.

In principe kunnen we deze vraag altijd beantwoorden aan de hand van de volgende vraag. Zie onderaan dit artikel ook een makkelijke flowchart om zelf te volgen.

Vraag 1: Wil je langer dan 30 dagen in Vietnam verblijven?
Ja: In dat geval heb je sowieso een Visum on Arrival nodig. Het e-visum is namelijk niet beschikbaar voor reizen langer dan 30 dagen. Bestel dan een 3 month visum on arrival. Wil je Vietnam meerdere keren kunnen inreizen gedurende de geldigheid van je visum (bijvoorbeeld voor een tripje naar Laos), dan kies je voor een ‘multiple entry’. Wil je gedurende de hele geldigheid van je visum in Vietnam blijven, dan kies je voor een ‘single entry’.

Nee: Ga door naar de volgende vraag.

Vraag 2: Wil je gedurende de geldigheid van je visum Vietnam opnieuw kunnen inreizen? Bijvoorbeeld voor een weekje Laos en weer terug?
Ja: Dan heb je een Visum on Arrival nodig. Het e-visum vervalt namelijk op het moment dat je het land verlaat; ook als je visum nog wel geldig is qua datum. Bestel een 1 month multiple entry visum on arrival.

Nee: In het geval dat je 30 dagen of korter wil verblijven en het land niet tussentijds opnieuw in wil reizen, kun je kiezen voor een e-visum of een 1 month single entry visum on arrival. Onze klanten ervaren een e-visum als gemakkelijker, omdat je aan de grens geen stempel meer hoeft te halen. Bestel een e-visum voor Vietnam.

Flowchart van bovenstaande opties (klik op afbeelding voor vergroting)